Bin-jip

(2004)

Menaj în trei

Poster Bin-jip Postere Bin-jip

Sinopsis Bin-jip

Un tânãr rãtãcitor intrã în case necunoscute si locuite în timp ce proprietarii sunt plecati de acasã.

Petrece acolo o noapte sau o zi, ascunzându-se si rãsplãtind generozitatea proprietarilor prin spãlarea rufelor sau fãcând mici reparatii. Viata lui se schimbã când dã peste o tânãrã si frumoasã femeie într-o casã bogatã care este gata sã fugã din cãsnicia abuzivã si nefericitã în care este întemnitatã.
Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 7.9
3 premii şi o nominalizare Venetia, o nominalizare Academia Europeana de Film
Vezi toate premiile
Hyun-kyoon Lee Hyun-kyoon Lee Tae-suk Seung-yeon Lee Seung-yeon Lee Sun-hwa Hyuk-ho Kwon Hyuk-ho Kwon Min-gyu
Jong-su Lee Jong-su Lee Man who Came Back from Family Trip Ji-a Park Ji-a Park Jee-ah Ju-seok Lee Ju-seok Lee Son of Old Man
Ui-soo Lee Ui-soo Lee Woman who Came Back from Family Trip Se-jin Park Se-jin Park Woman in Studio Mi-suk Lee Mi-suk Lee Daughter-in-law of Old Man
Vezi toata distributia

Caseta tehnică

AKA

  • 3-Iron

Produs de

Cineclick Asia

Distribuitorul international

Sony Pictures Classics

Țara

Japonia
Film disponibil pe DVD în România

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
klute pe 11 Ianuarie 2011 04:39
Un film de (non)acțiune
Bin-jip (Case pustii) este o afirmare lapidară, subtilă și intuitivă a profunzimilor ființei umane, concepute ca miniatură a Cosmosului și a elementelor care îl structurează, părerea mea fiind că, pentru înțelegerea autentică a peliculei, cel mai mult ne ajută simbolul extrem-oriental al yin-yang-ului - imagine a unității și a coexistenței armonioase a contrariilor. Un cerc cu o jumătate albă (yang, principiul masculin, focul) și una neagră (yin, principiul feminin, apa), jumătăți care se îmbină sinuos, sugerînd întrepătrunderea, și chiar mai mult, fiecare conținînd germenul celeilalte: albul, un punct negru, iar negrul, un sîmbure de alb. Povestea se țese din jocul fascinant al opuselor, vorbindu-ne, fără cuvinte, despre mînie și armonie, violență și împăcare, despre curaj și supunere, fermitate și lașitate.

Însă violența… citeşte

24 6
aayana pe 23 Martie 2010 14:58
Acolo unde iubirea nu răsare de la est şi-n locul ei se află rutina, reuşeşte să intre o rază de soare. De afară şi nu dinspre interior, aşa cum ar fi trebuit. Filmul lui Kim Ki-Duk propune o altfel de poveste de dragoste faţă de cele clasice.

Un tânăr intră în case străine (în timp ce proprietarii sunt plecaţi prin concedii) şi petrece timpul (o zi-două) ca şi cum ar locui acolo dintotdeauna. Iniţial am crezut acest lucru până-n momentul în care una din case nu era goală. Aşa o cunoaşte pe ea şi o scoate dintr-o căsnicie bogată în reproşuri şi violenţă.

Ce urmează după aceea este de fapt partea cea mai frumoasă a filmului, plină de fineţe şi totodată de simplitate. Poţi vedea cum iubirea uneori nu are nevoie de cuvinte pentru a se exprima. Gesturile actorilor, privirile pline de tandreţe şi căldură, mimica şi… citeşte

13 7
spriamarierose18 pe 08 Iunie 2011 21:58
S-a spus totul despre film. Multumesc de comentarii. Foarte bune comentariile aayanei, a lui klute dar si al Harukai... (cat se poate de sugestiv).
M-au impresionat multe scene din film, le voi pastra in amintire cred toata viata...sunt multe,ar fi mult de scris. Aproape de final, ea rosteste singurele cuvinte : TE IUBESC. Cuvinte ce zboara in directia sotului ramas perplex, dar trecand dincolo de el se indreapta spre barbatul pe care doar ea il poate vedea.

10 5
the_fairy pe 03 Martie 2011 13:05
nu e nevoie de cuvinte pentru a spune "te iubesc", linistea si intelegerea tacita dintre cei doi valoreaza mai mult decat orice cuvant rostit!
7 4
qwerty_user pe 30 Noiembrie 2009 16:23
nota 10
film de exceptie, film care impresioneaza prin simplitate si modul inteligent de a privi in jur .. ;)
7 4
Haruka pe 06 Martie 2010 15:42
...............................................................................
5 7
elmedico pe 04 August 2010 19:16
Superb
Este un film foarte tare. Din curiozitate m-am uitat la acest film, iar acum vreau sa vad si celelalte filme ale acestui regizor. O ideee geniala. Iar expresivitatea actorilor reprezinta totul in acest film.
4 4
aayana pe 30 octombrie 2010 21:17
Asa am pornit si eu.Am vazut toate filmele lui Kim Ki-duk. Nu sunt chiar toate la fel de bune dar poate ca mai pregateste ceva. Ar cam fi timpul...
elmedico pe 30 octombrie 2010 22:32
Dupa parerea mea este un regizor "exotic", care reda intr-un mod cu totul special un film!
defav pe 21 Aprilie 2010 19:07
Film de arta coreean , cu atmosfera gen Kieslowski sau Antonioni ,dialoguri foarte putine, interesant .El si ea nu rostesc nici macar un cuvint tot filmul , la un moment dat chiar e enervant, poate n-am avut eu o dispozitie prea buna .
Iubirea ,din realitate trece in vis , primul comentariu al aayanei e foarte bun, totusi nu-l luati mai mult decit este, adica e o idee transpusa cinematografic , o parabola si nu ceva ce poate fi real. Ca film de entertainment , ca poveste , normal ca e slab, deci nu e ceva "de consum" , va avizez ca sa nu pierdeti timpul daca nu aveti chef de filme "ciudate".

4 6
craciun_madalin pe 30 octombrie 2014 10:57
Țăran ce nu se poate abține să nu dea detalii din acțiunea filmului. Tocmai m-ai convins să nu-l mai vizionez.
defav pe 30 octombrie 2014 22:07
Nu am dat mai multe detalii decat ceilalti dinaintea mea , uita-te mai bine , in orice caz modul in care te dai in stamba te descalifica ca fiinta umana . Oricine poate gresi , dar nimeni nu merita sa fie jignit
sabinalin pe 03 Aprilie 2014 15:35
Ce-o fi insemnand "Bin jip" in coreeana? Foarte probabil nu "Menage a trois", titlu care nu prea se potriveste cu ceea ce se vede pe ecran in ciuda faptului ca avem de-a face cu un triunghi amoros special, original. Mai degraba traducerea in engleza, adica "Empty house" rimeaza mai bine cu intregul, cu relatia dintre "doamna" si "vagabond". Doamna e la capatul rabdarii intr-o casnicie ratata, "vagabondul" e, in ciuda situarii in afara legi, un personaj fascinant care cauta fericirea intr-o lume dura care n-are timp sa-i acorde atentie... "Bin jip" e parca mai putin violent, mai poetic prin comparatie cu "Pieta" dar si aici Kim Ki Duk isi impune propriul stil de filmare, viziunea proprie asupra unei lumi care ar putea fi frumoasa daca n-ar fi, de prea multe ori, atat de urata...
3 2
Ciprian B pe 28 Mai 2006 23:25
Intr-adevar un film foarte bun care merita vazut.Ca si "Spring, summer..." un film metaforic, intim si inteligent facut.
3 4
Cretzulynne pe 12 Ianuarie 2015 11:30
"It's hard to tell that the world we live in is either a reality or a dream"
3-Iron (Hangul: 빈집; RR: Bin-jip; lit. "Empty House") - Referitor la titlu, ii atribui traducerea de "Casa goala", sau mai literar, "Casa pustie" sau "Locuinta pustie", insemnand ca desi in aceea casa locuieste un cuplu, de fapt acei doi oameni nu mai au nimic in sufletul lor, devenind astfel 2 papusi fara viata, si vine acest nomad care ii insufla viata papusii cu inca ceva umanitate ramasa...

So addictive! Este total diferit de filmele occidentale! Exotismul acestei culturi m-a sedus total. Am devenit dependenta de filmele orientale mai demult, datorita serialelor coreene, dar acum o sa caut toate filmele acestui regizor.
Ii dau dreptate lui Steven Jay Schneider cand a inclus acest film in cele 1001 de filme de vazut intr-o viata. Chiar ca e un must!

2 3
Turi pe 04 Septembrie 2011 20:31
Este al doilea film asiatic vazut in aceasta saptamana,filme foarte bune ("Spring, summer...), si am realizat din nou ca diferentele de cultura intre noi si ei din genul acesta de filme se simte. Se promoveaza filmele cu multa violenta, cu dialoguri ce ar trebui sa se transforme intr-un lung sir de beep-uri si unele ca acesta sunt o necunoscuta pentru publicul nostru. Este de urmarit pentru ca si-ar pierde farmecul daca ai incerca sa-l povestesti.
2 3
eko pe 31 Octombrie 2012 04:26
desi sunt doar cateva dialoguri , nu am fost nici macar o secunda plictisit , la fel ca in Spring , Summer ... sau celalalte filme ale lui Kim. recomand celor care urmaresc acest gen de filme.
o poveste de dragoste foarte frumoasa , nota 8.

2 4
margott pe 02 Martie 2012 23:44
Filmul asta e o experienta cu care nu te intalnesti in fiecare zi. Pacat ca nu e foarte cunoscut, in orice caz nu mai mult decat alte filme de dragoste.
2 5
jansic pe 20 Februarie 2011 16:28
Dintre toate filmele de gen pe care le-am vazut , Bin-Jip e de departe "CEL MAI.." din toate punctele de vedere. M-a impresionat grozav.
Nu e nevoie de replici ca sa intelegi personajele si actiunea, imaginea si cadrele spun absolut tot.

2 5

Spune-ţi părerea despre Bin-jip

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Liste cu Bin-jip
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells