Basquiat

(1996)

Basquiat

Poster Basquiat Postere Basquiat

Sinopsis Basquiat

Mai mult

Evocare a vietii si operei primului artist negru, care a reusit in puternica lume a artistilor. Basquiat a disparut in 1988, la numai 27 de ani, distrus de vicii.

Povestea ascensiunii meteorice a pictorului Jean-Michel Basquiat. De la artistul vagabond, care traia intr-o cocioaba de carton in Thompkins…

citeşte
A contribuit la sinopsis-ul filmului: klaudya_e
Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 6.9
O nominalizare Venetia
Vezi toate premiile

Caseta tehnică

Țara

SUA

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
cosmin peneghi pe 14 Mai 2007 15:33
Basquiat este un film care pe mine m/a fascinat. l/am vazut de vreo 10 ori dar cred ca nu m/as satura chiar de l/as mai vedea de 100 de ori. Nu sint un admirator al artei pop nici arta grafiti nu/mi este foarte familiara, prefer mai degraba artistii europeni ai secolulului 20. Basquiat ramine totusi unul dintre cele mai impresionante capoodopere cinematografice din seria filme biografice din cite mi/a fost date sa vad pina in prezent.O drama in adevaratul sens al cuvintului lipsita de artificii si exagerari tipice filmului american. Vizionare placuta.
2 1
mitologicul pe 16 Mai 2010 19:08
http://subiectiva.blogspot.com/
Jean-Michel Basquiat 22,12 1960 – 12,08 1988, a fost primul mare pictor de culoare. A inceput cu graffiti de mic, pe strazile periferice al New York-ului si a terminat ca un mare pictor, reprezentant al neo-expresionismului. Moare la 27 de ani din cauza heroinei. La ora actuala tablourile sale sunt cotate intre primele 5 nume din lume, ca valoare de piata!
Filmul incearca sa aduca un omagiu artistului, sa prezinte partea vizibila, nu intra in "the dark side" decat foarte putin. Poate din aceasta cauza nici nu impresioneaza. Pleiada de mari actori, isi face datoria si atat. Chiar si Jeffrey Wright sau Benicio Del Toro (ce tineri erau) nu "spun" prea multe in rolurile lor. Sa ai viata lui Basquiat, putea fi facut un film exceptional, aveai multe culori de adunat... Dar asa, probabil din cauza scenariului, a iesit un film modest, despre un… citeşte

0 1
sweetmaria pe 29 Ianuarie 2010 18:57
ma asteptam sa fie altfel, mai multa drama, a ajuns prea usor celebru desi era negru.
0 1
margott pe 11 Noiembrie 2011 20:20
Spoilere
Un film slab. E mai mult o frunzareala, o trecere in revista a etapelor importante din viata lui Basquiat. La inceputul filmului doarme intr-o cutie de carton, iar dupa 10 minute din film deja e celebru, e amic cu Andy Warhol si are lumea la picioare. Arta lui e prea putin prezenta in film si pare a fi mai mult biografia unui om care s-a luptat cu discriminarea rasiala decat biografia unui pictor. Multi actori buni in roluri nesemnificative (Willem Dafoe, Gary Oldman, Christopher Walken), dar asta nu ridica deloc calitatea filmului.

0 2

Spune-ţi părerea despre Basquiat

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Vezi şi:  filme noi drama
Liste cu Basquiat
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells