Andrey Rublyov

(1966)

Andrey Rublev

Poster Andrey Rublyov Postere Andrey Rublyov

Sinopsis Andrey Rublyov

Mai mult
Andrei Rublyov

"Orice experienta se capata cu oboseala, cu eforturi, cu o certa suferinta...Numai dupa ce a fost fecundata de aceste dificultati experienta da roade. Pentru noi era foarte important sa demonstram ca experienta este ireversibila. Interpretarea, in sensul ca nimeni nu poate invata arta este explicatia acestei teze." - Andrei Tarkovski - 1970.

Acest film, care nu contine imagini explicite ale cerului, este plin de o nemasurata si senina lumina. Subiectul lui este…

citeşte
A contribuit la sinopsis-ul filmului: ciprian34
Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 8.1
Nikolai Burlyayev Nikolai Burlyayev Boriska Anatoli Solonitsyn Anatoli Solonitsyn Andrei Rublyov Yuri Nikulin Yuri Nikulin Monk Patrikey
Nikolai Grinko Nikolai Grinko Daniil Cherny Nikolay Burlyaev Nikolay Burlyaev Boriska Ivan Lapikov Ivan Lapikov Kirill
Irma Raush Irma Raush Durochka Nikolai Sergeyev Nikolai Sergeyev Feofan Grek Yuriy Nazarov Yuriy Nazarov The Grand Prince/The Lesser Prince
Vezi toata distributia

Caseta tehnică

AKA

  • Andrei Rublev

Produs de

Mosfilm

Tip Ecran

normal

Distribuitorul international

Columbia Pictures

Țara

Rusia
Film disponibil pe DVD în România

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
cezarika21 pe 14 Februarie 2014 10:07
Condiţia artistului într-o societate plină de constrângeri
Plecând de la situaţia pictorului iconar Andrei Rubliov, regizorul Andrei Tarkovski realizează o parabolă despre condiţia artistului într-o societate plină de constrângeri, în care libertatea de creaţie este supusă arbitrariului puterii. Puterea are autoritatea să cenzureze, să refuze şi să impună artistului teme de creaţie, iar cei care s-ar opune acestor constrângeri ar risca să fie marginalizaţi sau să sufere pedepse grave.

Tarkovski a fost motivat de ideea de a arăta legătura între personalitatea unui artist și vremurile în care el trăiește, precum şi maturizarea talentului său în condiţii dificile de creaţie. "Andrei Rubliov" este un film despre esența artei și importanța credinței și prezintă un artist care încearcă să găsească un răspuns artistic adecvat la tragediile timpului său. Artistul este privit ca fiind sfâşiat… citeşte

14 5
Liviu- pe 19 Septembrie 2011 22:33
Andrey Rublyov

In scurta mea "cariera" de cinefil am reusit sa vad un numar destul de mare de filme si am intrat in contact cu regizori al caror stil se extinde de la o extrema la alta, de la filme de consum extrem pana la minimalismul extrem. Cu toate astea mai am multe de vazut, multi regizori de descoperit, dar, din pacate, probabil majoritatea nu ies cu vreo ceva anume din tiparul altora. Mi-e greu sa cred ca va veni vreodata momentul cand Tarkovsky va parasi tronul pe care se afla momentan in sufletul meu. El e unic, n-a fost altul asemnea lui inaintea sa si momentan nu se preconizeaza o noua astfel de existenta in lumea cinemaului. Desigur, a existat inaintea sa un Dreyer, exista inca dupa el un Tarr, dar parca niciul dintre ei nu reuseste sa combine atat de perfect elementele unui film incat sa creeze pura poezie, desi poate nici nu e asta intentia lor. Poate sunt eu… citeşte

12 4
Liviu- pe 10 februarie 2014 19:05
Prea la repezeala scris, poate ar cam trebui sters textul. Filmul e acelasi.
MIRCEA_mircea pe 20 Ianuarie 2010 22:17
Costion Nicolescu. Iată o parte din cuvintele acestuia despre Rubliov: "Toate istoriile care compun filmul se petrec între 1400-1423, o perioadă dură pentru Rusia. (...) Pe fondul acestei istorii reale, problematica pusă de Tarkovski în discuţie, aceea a actului de creaţie, este perenă. Pentru creatorul de valori spirituale, contactul cu lumea este întotdeauna dificil şi mizeria umană tinde să-l inunde. Unde să găsească el resursele pentru a crea? Şi pentru cine să creeze? Merită să creezi? (...) Sfîntul Andrei Rubliov ajunge să extragă frumuseţea icoanelor sale deopotrivă din suferinţa acestei lumi pentru care Hristos S-a făcut om, şi a biruit moartea prin moarte, înviind şi deschizîndu-ne şi nouă raiul, dar şi din absoluta frumuseţe a lui Dumnezeu care ni S-a revelat în transfigurarea lui Hristos".

Să mai reţinem doar două afirmaţii… citeşte

7 2
Stephen2D pe 13 Februarie 2016 23:37
Când Tarkovski sculptează în timp chiar se aud clopotele.
                         
5 2
zeno.marin pe 08 Decembrie 2013 22:09
Cel mai bun film al lui Tarkovski?
Imi este limpede ca a incerca sa-l comentezi e ca si cum ai vrea sa joci sah cu Kasparov (da stiu, Kasparov nu era rus insa asta e prea important). Provocarea e aproape la fel de mare si pentru un critic cu acte in regula daramite pentru un amator ca mine...

Regia e colosala, poate chiar perfecta si m-a lasat pur si simplu mut sau, sufleteste vorbind, intr-un fel de ceata tenebroasa, element stilistic repetat si in Calauza, la fel ca si ploaia ce insoteste ca un zgomot de fond intreaga desfasurare. Intreb si eu totusi pe ei care l-au vazut daca nu cumva au remarcat o asemenare intre episodul sarbatorii pagane si Heart of Darkness (sau versiunea de mai tarziu a lui Copola)?... Un film dens, deloc usor de urmarit, fantastic de complex, intens si greu de comentat, pentru care e nevoie de ore si ore de studiu intens. Chiar daca o singura vizionare e total insuficienta, aceasta… citeşte

4 3
sabinalin pe 17 Mai 2012 17:01
Tacere in drumul catre mantuire
Exista vreo solutie intru contracararea raului care se manifesta atat de frecvent in iadul pamntesc? Care-i cea mai buna atitudine care trebuie adoptata in fata tradarii, a violentei, a urii? Poate tacerea pe timp lung sa rezolve problema? Tacerea se poate asuma individual dar din punct de vedere colectiv nu duce niciunde... Drumul spre mantuire e unul foarte complicat si nicidecum colectiv. Vrea lumea sa fie mantuita cu adevarat? S-a vazut: atunci cand a avut de ales intre Iisus si Baraba l-a ales pe Baraba... S-a spus despre Andrei Tarkovski ca este corespondentul cinematografic al lui Dostoievski. Aceasta capodopera e cea mai buna dovada.
4 4
aayana pe 13 Februarie 2011 18:51
Talent desăvârșit
Andrey Rublyov a fost înzestrat cu un sâmbure de talent: știe să picteze. În timp ce un prieten se bucură că Andrey a fost chemat să picteze pereții unei biserici din Moscova, un altul este ros de invidie. Cu toate acestea, talentul nu supraviețuiește când nu există credință adevărată care să-l amplifice. Dezamăgirile încep să apară: pentru cine să creezi când munca îți este călcată în picioare de propriul neam? Cum să pictezi Judecata de Apoi fără să înspăimânți lumea? Oare tăcerea este o cale mai bună pentru a înțelege că omul moare iar talentul este dăruit istoriei/omenirii? Nimic nu piere atunci când este construit pe temelia credinței.
4 4
sabinalin pe 15 februarie 2011 10:31
Greu, foarte greu Tarkovski! Am vazut doar "Calauza", prima oara m-a luat somnul,eram si obosit, a doua oara n-am inteles mare lucru, as mai vrea sa-l mai vad o data. Din pacate n-am unde sa vad filmele lui Tarkovski, le-as vedea pe toate, omul e intr-adevar genial!
cosmin_kedii pe 06 Septembrie 2013 08:19
Directorul evocă mai degrabă decât a spune , durata de viață a celebrului pictor rus la intersecția a secolului al XIV-XV , cand Rusia a fost ocupat de tătari . El ne arată mai precis prin acest modul în care poporul rus au rezistat asupririi mongolă și a păstrat credința și identitatea creștină , în ciuda invadatorilor păgâne , în special prin intermediul creației artistice
3 5
ChrisfloydOS2001 pe 13 Septembrie 2010 22:42
filmul e o poezie , nu trebuie cuvinte doar simtire suspine sentimente...
2 3
mihaelatb pe 02 Octombrie 2010 02:12
"Tacerea" autoimpusa mi se pare ca un soi de initiere in ceva mult mai tainic,poate talentul?!
2 4
ciprian34 pe 01 Ianuarie 2012 21:58
Un film cutremurator si plin de intense trairi ale personajelor,un film despre care s-ar putea scrie multe,a si scris foarte bine Liviu si-l felicit pentru comentariul lui,Tarkovski e un regizor greu,filmele lui sunt complicate dar sunt unicate.
2 8
Theodor2011 pe 16 decembrie 2015 18:25
Ciprian no offense dar merita mai mult de 7. (CLAR) Ma rog este parerea/notarea ta.
victor_homescu pe 20 Octombrie 2017 18:47
Considerat de catre membrii Academiei Europene de Film si Televiziune drept unul din cele mai bune 10 filme ale lumii, povestea lui Andrei Rublyov s-a situat pe locul 8. Povestea are ca background istoric Rusia in secolul al XV-lea, in timpul printeselor feudale dar si al conflictelor interne. Filmul Andrei Rublyov prezinta eterna problema existentiala a artistului impotriva autoritatilor, a singuratatii geniului si a abilitatii acestuia de a se ridica deasupra multimii – toate acestea redate prin prisma experientei de viata a marelui pictor de icoane, Andrei Rublov.
1 1
pisicuta1 pe 18 Februarie 2013 22:45
o adevarata capodopera greu de inteles dar merita vazut de cunoscatori ,si de adevarati cinefili!
1 2
Munchausen pe 19 Mai 2010 17:32
Povestea unui precursor al lui Michelangelo ce picteaza biserici in timp ce tătarii navalesc cu sabia si incendiază totul in cale. Poate parea asa ceva la prima vedere dar este, dupa parerea mea, cel mai bun film despre conditia artistului si relatia sa cu divinitatea.
1 2
lili22 pe 22 Ianuarie 2017 15:18
o capodopera
Unul din cele mai profunde filme ale lui Tarkovski, despre conditia artistului in secolul invadarii Rusiei, totusi gaseste puterea si credinta de a crea capodopere .
Si Tarkovski a creat capodopere intr-o lume care ii era ostila.

1 4

Spune-ţi părerea despre Andrey Rublyov

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Liste cu Andrey Rublyov
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells