Allan Quatermain and the Lost City of Gold

(1986)

Allan Quatermain si misterul orasului de aur

Poster Allan Quatermain and the Lost City of Gold Postere Allan Quatermain and the Lost City of Gold

Sinopsis Allan Quatermain and the Lost City of Gold

Mai mult
Richard Chamberlain revine in rolul lui Allan Quatermain in aceasta continuare exploziva, plina de actiune a clasicului Minele regelui Solomon. Quatermain va avea parte de noi si incitante aventuri in cautarea fratelui sau disparut, Robeson, care pornise in cautarea Orasului
de Aur.

Insotit de fermecatoarea sa logodnica (Sharon Stone), de un batran razboinic (James Earl Jones) si de un autoproclamat clarvazator (Robert Donner), Quatermain se va aventura pe un drum plin de pericole pentru a descoperi Orasul Pierdut si va…
citeşte
Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 4.5

Caseta tehnică

Produs de

Golan-Globus Productions

Distribuitorul international

MGM Home Entertainment

Țara

SUA

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
CRISTIAN_FLORIN pe 28 Decembrie 2012 14:10
Acest film contine o veritabila "combinatie" intre REAL si SF, dar se pare ca "balanta" inclina mai mult in favoarea "SF"-ului. Desigur ca nu lipsesc secventele de suspans, aventura, intriga, conflict, scenele de masa si de razboi, calatoriile si descoperirile incredibile ale eroilor acestui film, dupa cum nu lipsesc nici momentele mai amuzante. Toate acestea la un loc reusesc sa capteze complect intreaga atentie a spectatorului, pe intraga durata a filmului. Acest "Allan Quatermain and the Lost City of Gold", nu ar trebui sa lipseasca dintre preferinte si nici din colectia iubitorilor de gen. O nota maxima trebuie acordata si intregii distributii, precum si tuturor producatorilor , pentru aceasta splendida ecranizare.
12 5
93GabiBT pe 29 August 2011 17:44
Un film pentru amatorii genului "de aventura"
E un film din anii '80, destul de interesant, dar neavand nimic original... Acelasi motiv al aventurierului in cautarea unei comori (de cele mai multe ori "de aur"), care trece peste multe obstacole, reusind intr-un final sa duca la bun sfarsit calatoria. Asemanator cu filmele "Indiana Jones" in multe privinte, reuseste totusi sa-ti starneasca curiozitatea, mai ales prin titlu, iar mai apoi prin modul in care decurge povestea.

Eu, sincer, m-am cam plictisit spre final, insa filmul n-a fost rau..
E o ocazie buna de a o observa pe tanara (la acea vreme) Sharon Stone, fiind in film iubita lui Quatermain.
Nota: 6 (Amatorii filmelor cu aventurieri gen "Indiana Jones" nu trebuie sa-l piarda)

8 1
cezarika21 pe 03 August 2013 19:12
Imitaţie ieftină după Indiana Jones
După descoperirea minelor regelui Solomon, aventurierul Allan Quartermain porneşte în căutarea fratelui său ce se pierduse pe drumul unei himere: Oraşul de Aur. Filmul e o imitaţie ieftină după seria Indiana Jones (care nici ea nu este chiar o capodoperă), cu un Allan Quartermain interpretat fără patos de un Richard Chamberlain obosit şi plictisit. Singurul lucru de remarcat este apariţia lui Sharon Stone în rolul iubitei lui Quartermain. Unele momente sunt interesante, dar restul filmului e plicticos şi neconvingător.
6 5
cosmin742000 pe 13 Martie 2013 21:29
Un film in care singurul lucru bun este prezenta lui Sharon Stone
3 2
eduard_stratan pe 1 august 2021 17:11
Cosmine ce bine ca te-au blocat pe acest site! Apoi în 2018 te-ai întrupat în blackmore si ai mai bântuit site-ul înca vreo 2 ani pâna te-au blocat din nou!
bizonul pe 21 Iunie 2014 19:02
Am mai spus-o si altadata, filmele ptr. noi cinefilii cei care iubim filmele, se impart in doua mari grupe; Filme bune si filme proaste. Acesta este un film prost. Nu acelasi lucru poti sa spui ptr. filmul Contele de Monte Cristo, in care este prezent acelasi actor. In anii 60 -70 era "in floare " cinematografele nefiind atata televiziune si era mare necaz la filmele bune; Nu se gaseau bilete, inghesuiala mare, bilete doar la pret de specula, etc. La filmele proaste nu erau probleme. Ptr. acest lucru eu , prietena , viitoarea sotie, aveam abonament si nu ne scapa un film bun. Binenteles ca pe acea vreme , de exemplu filmele nedorite se imparteau in filme proaste, f. proaste si rusesti. Astazi se respecta ordinea numai ca in loc de Rusia a aparut India. Cele mai idioate filme le gasesti pe National Tv. toate indiene. Noi nu suntem critici de film , suntem doar iubitori de filme bune si… citeşte
1 1
xerses pe 21 Iunie 2014 18:45
Un film cu multe note amuzante si intorsaturi de situatii, care-l recomanda pentru o dupa amiaza ploioasa...
1 1
Iulidesprefilme pe 01 August 2017 10:11
Aventuri, lupta dintre bine și rău, presărate cu momente hilare...pe gustul fanilor acestui gen...muzica izbitor de asemănătoare cu aceea din seria Indiana Jones...
0 0
balta67verde pe 17 Octombrie 2016 17:27
Imitatie buna
Dupa Indiana Jones s-a incercat producerea a ceva asemanator ... a iesit doar partial. Ghinionul acestui film fiind faptul ca toata lumea il compara cu cel al lui Spielberg. Duel pe care l-a pierdut. Totusi, un film bun cu un Chamberlain in forma.
0 0
serban_ionescu pe 17 Septembrie 2016 08:48
Un clasic exemplu al unui monument de prostie .
0 0
alex_il_fenomeno pe 08 August 2013 01:57
Mergand pe aceeasi reteta ca si in “Minele Regelui Solomon”, cu aceleasi personaje si aceleasi aventuri magice, filmul nu este deloc o jignire la celebra legenda, ba chiar o pelicula de traditie, mai ales raportat la filmele de aventuri din zilele noastre. Actori foarte mari, al caror aport s-a simtit enorm, decorurile impresionante care iti aduc atmosfera si tensiunile in casa, ritmul deosebit, poante pe alocuri ce mai destindeau spectatorii, toate au fost deosebite, rezultand intr-un film de aventuri de exceptie, care nu ar merita ratat de niciun iubitor de productii bune.
0 8

Spune-ţi părerea despre Allan Quatermain and the Lost City of Gold

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells