A Gentle Creature

(2017)

O creatură delicată

Poster A Gentle Creature Postere A Gentle Creature

Sinopsis A Gentle Creature

Mai mult
A Gentle Creature

O femeie trăieşte singură la marginea unui sat din Rusia. Într-una din zile, coletul pe care îl expediase către penitenciarul unde este închis soţul ei, îi este returnat acasă cu eticheta "retur la expeditor". Bulversată şi neînţelegând ce se petrece, femeia nu are încotro şi porneşte la drum către închisoarea aflată într-o regiune foarte îndepărtată a ţării, determinată să ceară explicaţii acolo. Aşa începe lupta pe care trebuie să o ducă cu închisoarea care se dovedeşte a fi o fortăreaţă…

citeşte
Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 6.6
O nominalizare Cannes
Vezi toate premiile

Caseta tehnică

AKA

  • Une femme douce

Produs de

Slot Machine

Distribuitorul international

Wild Bunch

Distribuit in Romania de

Voodoo Films

Țara

Franta

Părerea criticului

Gloria pe 12 Septembrie 2018 17:46
Despre abuz ca formă de guvernare
Lumea creată de Sergei Loznitsa aminteşte de Castelul lui Franz Kafka. Filmul se desfăşoară în Rusia, dar e o „Rusie eternă, sovietică, Imperiul Rus. O țară în care oamenii sunt mereu abuzaţi”, a declarat regizorul la conferința de presă canneză; se inspiră liber din romanul de început al lui Dostoievski - „Smerita”.

Într-o zi, unei femei (Vasilina Makovtseva, actriţă descoperită de regizor într-un teatru din zona Uralilor) i se returnează pachetul trimis ceva timp în urmă soțului ei la închisoare. Îngrijorată și înnebunită de durere, ea decide să meargă la închisoare într-o zonă îndepărtată a Rusiei ca să obțină informații. Astfel începe povestea unei călătorii pline de umilință și violență, povestea unei lupte absurde împotriva unei fortărețe impenetrabile. Ceea ce vedem este stoicismul și fața impasibilă a… citeşte

1 0

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
wildinthecountry pe 15 Octombrie 2017 12:31
X
Un film greu, lent, o fabula politica cu elemente suprarealiste, o satira sociala la adresa societatii in care traim, societate pe drumul spre dezumanizare, adica drumul spre iad.
Filmul ne prezinta practic calatoria unei femei simple de la tara intr-o Rusie a zilelor noastre spre inchisoarea unde zace sotul ei, pentru a-i inmana personal un pachet ce fusese returnat postal fara motiv.
Pelicula este incarcata de momente nihiliste, pline de disperare,incat e uneori dificil sau deprimant sa continui vizionarea pana la capat .
Vasilina Makovtseva o interpreteaza genial pe protagonista, o femeie fara nume, dar cu chip bland, blajin, uneori atat de inexpresiva in mimica si gesturi ,dar cu o privire atat de intensa si incarcata, incat putem intui toate trairile personajului (indignare, deznadejde, durere,apatie,resemnare ) uitandu-ne in ochii ei expresivi.
Aceasta… citeşte

4 1
borisvultur pe 14 Octombrie 2017 20:58
Kafka actual
Excelent!! O tensiune din care vrei și nu vrei să evadezi. Un coșmar perfect, fără fisuri. Absurd demn de Kafka. Labirint al umilințelor, demagogiei, grotescului, minciunii, violenței. Să vezi filmul cu spaima că umanitatea s-a destrămat, că totul e eșec lamentabil. De văzut, neapărat!!!
1 0

Spune-ţi părerea despre A Gentle Creature

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Liste cu A Gentle Creature
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells