5 Days of War

(2011)

5 zile de război

Poster 5 Days of War Postere 5 Days of War

Sinopsis 5 Days of War

Mai mult
5 Days of War ro

Cineastul Renny Harlin , cunoscut publicului pentru pelicule ca "Die Hard 2", "Insula secretelor", "Cliffhanger" și "Coșmarul de pe Elm Street 4: Stăpânul visului", a mizat pe războiul ruso-georgian din 2008 pentru noul său film, "5 Days of War". În spatele controversatului lungmetraj, a lucrat o echipă cosmopolită: producătorul român George Lascu, regizorul și scenaristul finlandezi Renny Harlin și Mikko Alanne și actorul cubanez Andy Garcia. Potrivit regizorului, deși acest ansamblu…

citeşte
A contribuit la sinopsis-ul filmului: Gainusa69
Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 5.6
Andy Garcia Andy Garcia Mikheil Saakashvili Rupert Friend Rupert Friend Thomas Anders Val Kilmer Val Kilmer Dutchman
Heather Graham Heather Graham Emmanuelle Chriqui Emmanuelle Chriqui Tatia Dean Cain Dean Cain Chris Bailot
Antje Traue Antje Traue Zoe Johnathon Schaech Johnathon Schaech Capt. Rezo Avaliani Rade Serbedzija Rade Serbedzija Col. Demidov
Vezi toata distributia

Caseta tehnică

AKA

  • 5 Days of August
  • Red August

Produs de

Georgia International Films

Tip Ecran

wide

Distribuitorul international

Anchor Bay Entertainment

Distribuit in Romania de

RADEF RomaniaFilm

Țara

SUA

Box office 5 Days of War

Weekend premieră (30.01.2012)
  • Loc 22
  • Spectatori 307
  • Încasări (RON) 4.917,87
Total
  • Spectatori 610
  • Încasări (RON) 8.801,59
  • Încasări (USD) 2.673,75

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
margott pe 02 Iulie 2011 00:11
Numai americanii puteau sa faca un film in care niste reporteri de razboi apara cu pretul vietii un card de memorie. Dar ce m-a sâcâit cel mai tare la scenariul filmului e faptul ca eroul principal, Thomas, e salvat de atatea ori in film, incat ai impresia ca toata lumea n-are alta treaba decat sa-l tina pe el in viata. In plus, cred ca regizorul s-a straduit prea mult sa impresioneze cu scenele patetice, dar in final n-a iesit altceva decat un alt film de razboi cu niste efecte speciale destul de bune.
18 0
Bayard pe 02 Iulie 2011 21:31
Eu am vazut deja filmul asta si va recomand cu toata inima sa nu va uitati la el. Este o propaganda nesimtita pro Georgia si total impotriva Rusiei. Practic, georgienii sunt nobili, amabili, in timp ce rusii sunt niste brute (gen Blood Diamond, le lipsesc doar macetele ). Ba mai rau... nici macar nu cred ca se poate spune ca este propaganda pt Georgia, ci mai curand pt presedintele ei, Saakashvili.... care este prezentat ca cel mai mare pacifist, desi el este probabil responsabil pt razboi si pt dezastrul tarii lui. De-asta au si fost revolte impotriva lui..... Comisiile care au anchetat mini razboiul au ajuns la concluzia ca el a initiat conflictul (inclusiv oameni ai UE).. evident rusii au profitat au contraatacat foarte puternic. In film totul e prezentat pe dos si sunt folosite o groaza de clisee ca sa sustina punctul de vedere georgian .... nunta bombardata prin surprindere (o… citeşte
11 7
SakuraBlack90 pe 3 iulie 2011 23:36
O precizare - gasca aia nu era armata rusa, de fapt nici nu cred ca mai exista asa ceva. Filmul e de toata jena iar actorii pe masura filmului. Nu am inteles ce le-a oferit ziarista aia numai buna de violat soldatilor georgieni de o pazeau cu atata strasnicie. Pe mine m-a enervat filmul. Dar era normal sa sustina pdv al Georgiei pt ca e facut in Georgia cu sprijinul Ministerului Apararii ...etc. Cat despre presedinti nu conteaza tara sunt toti la fel de cretini.
alexandru.alex pe 23 aprilie 2014 14:20
SakuraBlack90: ''Filmul e de toata jena iar actorii pe masura filmului'' nu cred ca Andy Garcia e de toata jena..de toata jena este comentariul tau. :) (stiu ca am lasat comentariul de la 3 ani dupa postarea ta dar nu m-am putut abtine)
mvpsebi pe 26 Iunie 2011 20:55
Cand tema abordata e razboiul, cu conflicte si toate cele, subiectul nu poate fi decat bun, dramatic, incitant. Pacat totusi ca filmul e atat de prost regizat... scenariu si efecte de doi bani, actori care joaca slab, unii dintre ei fiind chiar staruri, vezi scenele cu Andy Garcia, care mi'au placut cat de cat. Pe final se incearca o tentativa penibila de sensibilizare, prin marturii ale victimelor afectate de razboi. Cam cel mai patetic war movie vazut si uitat cat de curand de mine.
9 4
zeno.marin pe 4 iulie 2011 15:20
Eu am propus de multa vreme un buton "Nu vreau sa vad"...
cipresu pe 11 februarie 2012 23:28
patetic in romana e diferit de sensul cuv pathetic din engleza ;) sa nu siluim limba romana totusi
toro pe 16 Iunie 2011 17:26
Superb !
De la ,,The Killing Fields,, (1984)
incoace, nu am mai vazut un film de acest gen ca acesta si sa ma faca pe deplin satisfacut. Iata un film care ar avea sanse la mai toate premiile de pe mapamond. Nu am cuvinte in a-mi exprima starea in care ma pus acest superb film.Dupa cele 110 minute cat atinut filmul , l-am pus inca odata sa prind mai relaxat toate momentele tensionate *si sa intru in pielea personajelor . Georgia ...frumoasa tara cu un popor minunat .Recomand si chiar insist a va face timp pentru acest film --Merita o nota maxima !

9 10
Bayard pe 2 iulie 2011 21:35
Citeste ce s-a intamplat de fapt in razboi, pe urma putin despre cine este presedintele georgian si poate o sa-ti schimbi parerea.
Gebeleizis pe 20 septembrie 2011 16:42
Bayard, mai bine tu ar tebui sa te infrormezi. Nu-i asculta pe rusi, citeste presa independenta.
jacknicholson pe 10 Iulie 2011 13:24
tare prost
cata lipsa de inspiratie mai are si Hollyood-ul....arunca 2 -3 petarde si gata film de razboi...adaug inca o petarda in "film",Val Kilmer...bine ca apare doar de 2-3 ori...cred ca era rupt de beat la filmari...
7 1
Manusa pe 15 Iunie 2011 21:47
Supeb filmul mi-a placut. Chiar nu m-am asteptat sa fie un film atat de bun si chiar mi-a intrecut asteptarile. Iata ca Val Kilmer apare si el intr-un film bun, dupa ce in ultima vreme a facut filme de duzina, dar in filmul de fata intr-un rol secundar.
7 7
molnarcsaba pe 03 Iulie 2011 17:49
Un film care merita vazut.....parerea mea
Mi-a placut forate mult filmul pot sa spun ca am ramas uimit la sfarsit....
Recomand cu incredere....

6 6
xerses pe 30 Iunie 2011 22:34
Nu mi-a placut.Insa m-am uitat din curiozitate, pentru laudele aduse filmului de catre ceilalti comentatori.
5 2
Blu3sky pe 01 Februarie 2012 15:37
nota 5 pentru imagini si efecte, cat dsp poveste, este foarte slaba, ca si acting-ul.
4 3
Nikon.Angel pe 23 August 2011 22:57
Un film f.bun....
5 Days of War este un film f.bun, merita vizionat. Seamana cu filmul The Killing Fields din 1984.
4 4
paul_gilca23 pe 26 Iunie 2011 14:51
bun film
obligatoriu de vazut pt cei ce la place genul . Crunta realitate
4 9
Dragnuta pe 29 Iunie 2011 03:30
Film de colectie. Imi plac foarte tare filmele de genul asta. Merita vazut!
4 10
sidexplozia pe 22 Ianuarie 2012 17:20
Nu tineti cont ca e vorba de Georgia si Rusia
Este obligatoriu sa vedem din cand in cand un astfel de film pentru a ne da seama de faptul ca universul fiecaruia dintre noi poate fi zdrobit in orice moment. Ar trebui sa ne bucuram de fiecare moment de pace si prietenie de care avem parte si ar trebui sa ne ferim ca dracul de tamaie de RAZBOI. In razboi nu mai conteaza decat supravietuirea. Nu doresc nimanui sa treaca prin experienta razboiului. Cred ca este cea mai rea experienta pe care o poate trai umanitatea.
3 3
ubu_rex_kkt pe 18 aprilie 2012 18:45
Razboaiele sunt mecanisme de autoreglare la nivel macrobiologic pentru specia umana, deci sunt un rau necesar si inevitabil.
fleur_de_paris pe 19 Iulie 2012 12:20
Minunat filmul.
Merita vazut!
Nu m-am gandit ca va fi atat de bun!

2 0
zdraveius pe 18 Iunie 2011 21:14
Cand spui razboi, ai definit o stare, o atmosfera, o tensiune pe care nu doresti sa le traiesti, iar daca esti cumva implicat, sa nu vrei decat sa scapi cu viata. Nu o sa fiu de acord ca in toate filmele americane sa vad cum toata lumea, indiferent de religie, ocupatie, functie, varsta vorbeste limba engleza. In acest film vedem cum presedintele Georgiei vorbeste cu membri cabinetului lui in engleza, vedem ca se adreseaza poporului tot in engleza, vedem ca toti soldatii, proveniti din tari vorbitoare de limba rusa, vorbesc la perfectie limba engleza. Toata lumea se intelege cu toata lumea. Pe de cealalta parte, vedem ca americaniii nu vorbesc alta limba in afara de engleza. Lucru care se intampla in viata reala, de aceea toate filmele sunt in limba lor. Daca nu ii auzeam pe mercenarii cazaci vorbin in engleza intre ei, poate ca intram in atmosfera de razboi. Poate...
2 1

Spune-ţi părerea despre 5 Days of War

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Liste cu 5 Days of War
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells