4 luni, 3 săptămâni și 2 zile

(2007)

4 luni, 3 săptămâni și 2 zile

Poster 4 luni, 3 săptămâni și 2 zile Postere 4 luni, 3 săptămâni și 2 zile

Sinopsis 4 luni, 3 săptămâni și 2 zile

Mai mult
4 luni, 3 saptamani si 2 zile

Otilia și Găbiță împart aceeași cameră dintr-un cămin studențesc. Ele sunt colege la universitatea dintr-un oraș din România, în timpul ultimilor ani ai regimului comunist. Otilia închiriază o cameră într-un hotel ieftin. După-masă, ea și Găbiță se vor întâlni cu un anumit domn Bebe: Găbiță este însărcinată, avortul este ilegal și niciuna dintre ele n-a mai trecut prin așa ceva până acum.

4 luni, 3 săptămâni și 2 zile face parte dintr-un proiect mai mare, intitulat Amintiri din epoca…

citeşte
Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 7.9
Vezi pe Netflix
O nominalizare Globul de Aur, 3 premii Cannes, 2 premii şi 2 nominalizări Academia Europeana de Film, 9 premii Gopo
Vezi toate premiile
Anamaria Marinca Anamaria Marinca Otilia Mihartescu Laura Vasiliu Laura Vasiliu Gabriela 'Găbiță' Drăguț Vlad Ivanov Vlad Ivanov Domnu' Bebe
Luminița Gheorghiu Luminița Gheorghiu Gina Radu Mădălina Ghițescu Mădălina Ghițescu Dora Alexandru Potocean Alexandru Potocean Adi
Tania Popa Tania Popa Receptionera de seara Doru Ana Doru Ana benzinarul Marioara Sterian Marioara Sterian Adela Racoviceanu
Vezi toata distributia

Caseta tehnică

AKA

  • 4 Months, 3 Weeks and 2 Days
  • 4 Months, 3 Weeks & 2 Days

Produs de

Mobra Films

Distribuitorul international

Wild Bunch

Distribuit in Romania de

Mobra Films

Țara

Romania
Film disponibil pe DVD în România

Box office 4 luni, 3 săptămâni și 2 zile

Weekend premieră (10.09.2007)
  • Loc 2
  • Spectatori 10.851
  • Încasări (RON) 111.148,80
Total
  • Spectatori 70.953
  • Încasări (RON) 653.497,00
  • Încasări (USD) 274.610,06

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
piko pe 12 Mai 2009 18:58
Probabil o capodopera pentru unii, o pierdere de timp pentru altii.
Straight to the point : Prost si enervant de lung, dar bun pe alocuri!

Pe scurt, filmul prezinta o frantura din perioada comunista, mai exact povestea unei simple studente, care a ramas insarcinata si care a apelat la un nene doctor, in vederea intreruperii sarcinii.
Cu totii stim despre perioada respectiva, cand avortul era interzis prin binecunoscutul decret, care de altfel pedepsea aspru pe cei care il incalcau, iar riscul pe care trebuia sa ti-l asumi in acele vremuri era urias. Indiferent ca erai mama, indiferent ca erai doctor.

Aceasta poveste trista a studentei, ne este prezentata in modul cel mai lung si plictisitor mod posibil. Un scenariu scurt de 15 minute (gen scurt-metraj) este lungit pana la refuzul refuzului de 2 ore. Scenele sunt trase practic de par si se insista pe niste cadre absolut inutile, specifice filmelor romanesti, cand un Andrei… citeşte

26 45
MrSacou pe 11 ianuarie 2013 13:52
Gramatica...un alt dusman al tau
eduard_stratan pe 21 august 2021 12:21
piko, nu te strange nodul de la cravata? ( ce pieptanatura a la Mihai Eminescu ai!)
cezarika21 pe 09 Martie 2016 08:50
Requiem pentru o lume dezumanizată
Câți bani ai da pentru un prieten? Cât ar putea costa un zâmbet sau un gest amabil într-o lume ticăloasă și tot mai obsedată de propriul interes? Studenta Otilia acceptă să se prostitueze pentru Găbița, o prietenă ce făcuse o greșeală și acum trebuia să plătească. Un gest pe care doar în filme îl mai vezi.

Dincolo de a fi un film despre avort sau despre restricțiile impuse de regimul comunist, ”4 luni, 3 săptămâni și 2 zile” este un film despre prietenie și despre sacrificiu într-o lume dezumanizată, golită de sacralitate și redusă la statutul de haită de animale. O lume dominată de nedreptate, de egoism și de dezinteres pentru ceilalți, o lume în care până și lucrurile simple se obțin pe sub mână.

Filmul lui Mungiu are un aspect minimalist și cu tendințe denigratoare la adresa propriei țări (altfel nu pot… citeşte

19 2
lazar90 pe 16 Aprilie 2010 13:38
Continutul review-ului trebuie sa aiba minim 50 caractere.........
18 6
ingerashuldemonic pe 18 aprilie 2010 00:46
tare replica:)))))=))))))))
GeorgeGeo2011 pe 13 martie 2012 17:14
este un site foarte bun daca nu iti convine numai intra
ciobotaru pe 01 Decembrie 2009 01:45
nu-mi plac genu asta de filme am zis-o si o mai spun , dar filmu de fata se poate lua la tranta cu usurinat cu filmele americane de acelasi gen , e primul film romanesc care incearca si ii si reuseste foarte bine sa se exprime si sa creieze tensiune nu doar prin , replicile din scenariu , ci si prin imagine , mereu am crezut ca asta e intradevar un handicap major al filmului romanesc , fiecare film pana la 4 luni 3 saptamani si 2 zile era doar o piesa de teatru ce se putea urmari pe marele sau micul ecran , cu tone de replici si actiunea suspansu , daca exista asa ceva ,,recitate' de actori si nicidecum spuse prin jocul imaginilor , suntem buni la teatru dar , nu avem actori si regizori de film , asa gandeam eu pana la 432 , filmu , m-a facut sa cred ca mai exista sperante si pentru noi .
16 10
Pitbull pe 12 Decembrie 2010 17:23
Acele mici probleme
Neconvenţional şi extrem de exact - 4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile
Acele mici probleme
Filmul lui Mungiu e foarte simplu.
În primul rând. De aceea e atât de bun.

Ce mare lucru se întâmplă? O fată a rămas gravidă aiurea, şi-a aranjat c-un felcer să-i pună sonda, i-o pune, ea pierde sarcina, e cam neplăcut, sigur, da' nu păţeşte nimic. Nu complicaţii, nu miliţie, nici o chestie. Totul e bine când se termină cu bine. Ce atâta tevatură?

... A, sigur că pe parcurs se mai ivesc şi unele (mici) probleme, că doar nimic nu merge perfect în viaţă. Da' se rezolvă.

Ah - aici e aici!

Acele (mici) probleme!

Studentul arab din cămin n-are Kentane, are doar Marlboro - şi "ce să fac eu cu Marlboro?"
Şi rezervarea la hotel n-a fost confirmată, că biata Găbiţa, cam aeriană de… citeşte

15 7
gbanescu pe 11 mai 2013 21:48
Respect.
eugenvladimir pe 19 martie 2024 08:23
Ai scris mult si prost,fix ca flmul romanesc, incapabil sa treaca la subiect fara sa mearga prin balarii inutile doar pentru a lungi durata peliculei.
AryaS pe 08 Octombrie 2009 01:26
Groaznic de prost!
De unde si vorba "La pomul laudat sa nu te duci cu sacul!". Sunt cateva lucruri pe care nu le-am inteles, poate mi le explica cineva: 1. De ce era atat de groaznic faptul ca in comunism nu era permis avortul in luna a 4-a (si nu-mi raspundeti ca nu era permis de loc, pt ca nu de-asta intrebam), cand nici acuma nu-ti face nimeni avort la o sarcina atat de avansata? 2. De unde atata drama si planset? Avem o mama criminala, plus prietena ei cu o moralitate cel putin indoielnica. Si nu-mi raspundeti ca nu inteleg filmele mari care trateaza subectul prostitutiei, pentru ca asta nu e nici la degetul cel mic al unor filme precum "Noptile Cabiriei" sau "Pretty Woman". Este doar un film care m-a lasat cu doua lucruri: greata si revolta. Culmea este ca revolta nu este impotriva sistemului comunist (de la care oricum n-aveam nici o asteptare in bine) ci impotriva personajelor principale, a fetelor… citeşte
15 26
kenya pe 2 aprilie 2010 15:06
era groaznic avortul pentru ca aveai alti 3 copii acasa,in frig,si pentru ca nu aveai dreptul la contraceptie,pentru ca in fiecare zi barbatul se ducea la alta care nu ramanea gravida si care devenea,astfel mare "doamna".Era groaznic pentru ca nu aveai dreptul sa alegi si pentru ca habar nu aveai ca altii,in alta lume,una normala,aveau.Era groaznic pentru ca disperarea te dezumaniza si nici prin cap nu-ti mai trecea ca faci un pacat.E suficient pentru tine?Prostitutie!!!???Pretty Woman???Ce legaturi mai faci!Adica siropul ala american si imposibil ti se pare o capodopera plina de substraturi,iar filmul asta groaznic de prost.De,fiecare cu ce-l reprezinta.
mihai comsea pe 15 Februarie 2008 22:00
Dezamagit!. Chiar daca am avut o usoara preconceptie legata de acest laudatio exagerat al unei prese snoabe si ultrademocrata si capitalista, dar de fapt o mare idioata si o manipulatoare extrem de perfida, am incercat sa fiu cat mai obiectiv in a analiza un film care a luat marele premiu la un festival european de anvergura. C. Mungiu il antipatizez ca figura si ca frate al Alinei, marea analista si politoloaga si ce-o mai fi ea pe acolo, dar il apreciez foarte mult pentru filmul sau Occident. Acesta ar fi trebuit sa fie de fapt premiatul. Dar asa se petrece: datorita unei conjuncturi favorabile, a unui lobby facut de anumite cercuri premiile vin la cine senimereste, nu la cine se potriveste. Si slava Domnului, ca ar fi putut fi mai multe filme romanesti care sa fielaureate la acest nivel (Morometii, Osanda, Glissando, Balanta,Terminus Paradis - pentru a cita ce mi-a venit repede acum… citeşte
13 19
Rotarescu pe 08 Mai 2009 16:56
porcarie
desi a aparut de mult, am vazut abia acuma filmul. Sincer este o porcarie si scuze dar regizorul si cei care au facut filmul habar nu au cinematografie. Cadre lungi, camera tramura, insista pe scene neimportante. Toata actiunea putea fi redata in 15 minute , nu in aproape 2 ore. Slab rau cu toate premiile luate. Nu stiu pe ce au votat strainii pentru el.
13 28
Crynick pe 20 octombrie 2011 23:38
ai mintea ingusta din punct de vedere cinematografic.toate detaliile ce le-ai dat sunt specifice unui film european.
AdriAdrianna98 pe 3 iulie 2020 01:03
ia uite bă frate, s-a găsit nu știu ce neică nimeni să zică de toți oamenii ăia, cei care au produs și cei care au votat filmu că habar n-au de cinematografie :))))))) lăsați că are el, ascultați-l pe el, penibil.
lucyanna pe 19 Iulie 2009 22:30
dupa cat de bine se vorbea de filmul asta chiar ma asteptam sa vad un film bun...din pacate dezamagire totala la vizionare...
11 13
Ingerul expectorator pe 14 Decembrie 2007 15:36
Dincolo de comentariile pertinente ale unora ca CTP, care demasca erorile monumentale din formularea conflictului, a mobilurilor pentru care personajele (mai cu seama felcerul, care isi putea procura niste studente de prin camine, unde si acum unele provinciale sarace se prostitueaza pentru te miri ce, fara sa fie nevoit sa riste inutil ani grei de inchisoare) savarsesc anumite actiuni, filmul e nedrept si inuman. Nimeni nu plateste pentru o fapta care "nu mai intra la avort, intra la omucidere", fiind vorba de intreruperea unei sarcini a carei durata o aflam (numai) din titlu. Felcerul e liber sa mai comita alte siluiri. O zdreanta fara inima isi insala normal (dar si oral, dupa fervoarea cu care isi clateste gura) prietenul care o iubeste sincer si care e dispus sa-si intemeieze cu ea o familie, ca pe urma tot ea sa-l atace in chipul cel mai ipocrit si abject. In peliculele de duzina,… citeşte
10 9
JohnnyAddams pe 1 august 2015 15:29
Roger Ebert a dat acestui film nota 10, dar bine, cine a fost Roger Ebert comparativ cu marele critic de film roman, jucator de tenis, antrenor de tenis, politician, jurnalist, interpret la cap etc, Cristian Tudor Popescu. Cand traiesti cu filme de Stallone e cam greu sa mai intelegi capodoperele, majoritatea poporului roman nu are cultura cinematografica si probabil nu va avea niciodata. Filmele pe care nu le inteleg le numesc proaste.
Gabriela Sirbu pe 17 Septembrie 2007 10:28
Am asteptat finalul filmului sa inteleg ce taina misterioasa le lega pe cele doua prietene, pentru ca una dintre ele sa se prostitueze pentru binele celeilalte. N-am aflat, iar gestul este absolut neverosimil.
Am incercat sa inteleg mesajul filmului, dar, din punctual meu de vedere, n-a prea existat. Si sunt una care am trait din plin acea perioada, am facut trei avorturi asumindu-mi orice risc, mi-a murit o prietena (25 de ani)in 1987 in urma unei septicemii - cauzata de avort ilegal, au existat cazuri in care femeile preferau sa moara decit sa mai nasca al treilea sau al nu stiu citelea copil….
Jocul actorilor foarte bun, pentru ca este un film romanesc, mergeti sa-l vedeti! Mie insa, imi pare foarte rau, filmul asta nu mi-a spus mare lucru (si sint o mare amatoare de film romanesc).

10 13
alegeviata pe 27 decembrie 2009 23:58
Medicina a demonstrat de zeci de ani prin specialitatea "GENETICA" si "EMBRIOLOGIE" ca viata umana incepe in moemntul conceptiei si orice intrerupere VOITA a acelei vieti este numita CRIMA, dar medicina manipuland limbajul il o numeste in zilele astea "intreruperea de sarcina", si sarcina este numita "produsul conceptiei" ...nu se mai considera ca viata umana incepe in momentul conceptiei..multi doctori ginecologi obstreticieni spun ca acel copil nenascut, fat, embrion nu este fiinta umana pana la 3 luni (12-14 saptamani) ceea ce NU ESTE ADEVARAT omul este om din momentul conceptiei si geneticienii au demonstrat caest lucru, deoarece ei fac fertilizarea in vitro (FIV) fertilizare in vitro care este o alta fata a avortului ...dar acest lucru si ce NU se spune despre Avort, Anticonceptionale, Contraceptive, Sterilet, Prezervativ, Spermicide, Vaccinuri Contraceptive, Plasturi cu hormoni, implanturi hormonale, bolile cu transmitere sexuala, afectiunile ginecologice care se "trateaza" cu anticonceptionale, sau "inlocuitori hormonali", pilula hormonala ...si alte subiecte despre care se ascunde Adevarul si efectele secundare care sunt in 3-4 ani de la sterilitate, cancer de san, cancer de col uterin, cancer de cervix, infarct, atac cerebral, cancer de ficat, orbire, parlizie, Sindrom Post Avort (depresii, cosmaruri, schizofrenie, ganduri de sinucidedre, sinucidere mai ales la tinere, eleve, studente... de la cateva luni la peste 5-10 ani cand poate aparea sindromul post-avort) ...HIV, SIDA, SIFILIS, HPV, Chlamydia....pacaleala cu Vaccinul Anti Cancer de col uterin (anti -HPV)...etc fisurile si gauriel din prezervative, spermicidul de pe prezervative, sau spermicidele sunt in ralitate avortive (induc avortul timpuriu in primele 14 ziel de la conceptie) , si induc sterilitatea la femeie (se formeaza anticorpi impotriva spermei) si alte lucruri nespuse cu efecte secundare asupra mai ales a sanatatii femeilor dar si a barbatului...si toate au un singur scop UCIDEREA COPILULUI NENASCUT prin AVORT = PRUNCUCIDERE demonstrat de medicina vedeti cum se face un avort explicit prin dilatare si chiuretaj ...filmat pe "viu", real..., dar si prin ecografie strigatul mut ... - http://www.adevaruldespreavort.ro/ce-spune-stiinta-medicina/239-dezvaluiri-socante-despre-doctorii-ginecologi-endocrinologi-avort-metode-anticonceptionale-contraceptive-sterilet-prezervativ-hpv-sindromul-post-avortconsiliere-pre-si-post-avort-dr-christa-todea-gross-cluj-9-dec-2008-oradea-27-feb-2009 - http://www.adevaruldespreavort.ro/ce-spune-stiinta-medicina/37-strigatul-mut-the-silent-scream - http://www.adevaruldespreavort.ro/ce-spune-stiinta-medicina/232-cum-se-face-avortul-socant-cel-mai-dur-film-despre-avort Mai multe detalii la: www.AdevarulDespreAvort.ro
ingerashuldemonic pe 18 aprilie 2010 00:39
cunosc o persoana care ar vorbi la fel....e profesoara de religie...persoana de aici n-a inteles ca se vorbeste mai mult despre filme, NU despre avort...are si idei adevarate dar si 90% exagerate....
Pristavu pe 23 Mai 2008 00:00
Exceptional! Celelalte cuvinte nu mai incap... Poate doar faptul ca nu-i inteleg pe cei care au dat mai putin de 5 stele. A avut dreptate cine a spus ca nu suntem pregatiti pentru astfel de filme. Ma rog... Bravo!!!
10 14
Simina pe 10 Decembrie 2008 16:54
Dupa marea trambita care s-a facut in jurul filmului "432" ma asteptam la o capodopera!

L-am vazut pe HBO si mai ca nu am adormit la el.

Filmul este destul de prost realizat. Cadre prea lungi, sunetul lasa de dorit si finalul e ca din topor. Speram sa aflu unele raspunsuri la intrebari pe care mi le-am pus pe parcurs legate de cele 2 personaje feminine.

10 17
Unu pe 03 Aprilie 2008 23:29
Exceptional de slab...are o actiune ce se desfasoara incet...sincer merita atatea premii pentru ca cei din afara tarii nu stiau nimic de Romania inainte de 1989...
9 19
Anca pe 20 Martie 2008 21:55
Am vazut filmul acum cateva ore incercand sa inteleg isteria care s-a creat in jurul lui..
cadrele de inceput nu mi-au spus mare lucru..poate doar vag au reusit sa reinvie "nostalgii"...filmul m-a "prins" mult mai tarziu.. in momentul intalnirii celor trei in camera de hotel..acolo grotescul e fara margini..grotesc izvorat din durere, neputinta, grosolanie, violenta verbala ..secventa fetusului din baie ..aruncarea la ghena..fac parte din acelasi registru al groetscului. Desi fara indoiala filmul e dur prin subiectul pe care il abordeaza si trateaza..totusi simt ca in final planeaza asupra lui lumina optimismului..ca totul e bine cand se termina cu bine..si cele doua fete mai au puterea sa manance...
Totusi parca nu l-as vedea pe Mungiu un geniu al filmului romanesc..si nici mult discutatul "432" nu l-as cataloga ca pe o mare capodopera.
E un film bun ..reusit din… citeşte

7 5

Spune-ţi părerea despre 4 luni, 3 săptămâni și 2 zile

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Vezi şi:  filme noi drama
Liste cu 4 luni, 3 săptămâni și 2 zile
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells