7.9 / 10
210 voturi
Nume real: Oana Sârbu · Locul naşterii: București, România · Data naşterii: 13.05.1968 (55 ani) · Ocupaţie: Actriță, cântăreață · Zodia: Taur

Biografie

Oana Sarbu este o cantareata de muzica usoara si actrita romanca. Ea s-a nascut la data de 13 mai 1968 in Bucuresti. Este fiica lui Romulus Sarbu, unul din membrii celebrului cuplu comic-fantezist Anton si Romica de la teatrul „Constantin Tanase”. Oana Sarbu se bucura de o cariera plina de succes in domeniul muzicii si al filmului. In 1985 cistiga trofeul „Steaua fara nume”, iar in 1986 „Premiul Tineretii” la Festivalul „Mamaia '86”. Si-a inceput cariera de actrita cu rolul din filmul Liceenii. A creat o adevarata...

mai mult
Au contribuit la această pagină: bodhi, ingerashuldemonic, ciprianionel Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
Mihai pe 25 Martie 2007 01:15
Fandosita! Asta e cuvantul potrivit pentru a o caracteriza pe Oana.
A jucat prost in Liceenii. La fel ca si jenantul Banica. Falsitate, lipsa de naturalete etc. De altfel, dupa Liceenii in alerta nu a mai aparut in vreo productie cinematografica. Probabil calitatile sale o recomandau pentru aplauze in sala, nu pentru prestatii pe platoul de filmare.
In schimb, cariera ei muzicala este exceptionala! Pacat ca nu exista. "One hit wonder" cu melodia aia din Liceenii Rock'n'Roll, unde versurile fac totul.
Hai sa nu o mai laudam, vrajiti fiind de personajul interpretat de ea in film. Cititi cartea cu titlul omonim filmului si veti scapa de imaginea de mimoza mecanica a Oanei...

5 6
noSTVit pe 30 Iulie 2009 16:28
parera mea :p
buna tuturor si in mod special Oanei... m-am nascut cu putin inainte sa cada comunismul... filmele "Liceenii" le-am vazut abia dupa 1995 (aproximativ)... le-am vazut si le-am revazut... si le-am revazut innebunindu-mi familia... desi am doar doi ani de cand am terminat liceul... aceste filme nu doar ca ma fac sa retraiesc cu nostalgie unele momente din viata de liceu... ci mai mult, ma fac sa fiu invidioasa pe vremurile de demult ... ba chiar daca ar fi dupa mine as prefera sa fi trait in perioada cu Maiorescu, Eminescu si ceilalti mari scriitori si de asemeni intre 1930-1990 (aproximativ) pentru ca sunt perioade pe care mi-as fi dorit sa le cunosc mai mult decat din carti si din filme... revenind la subiect, Oana mi s-a parut mereu, inca de la prima vizionare, o persoana sensibila si delicata, o persoana foarte discreta, foarte calma...uneori imi pierd noptile sa gasesc cate ceva nou… citeşte
4 1
alex_il_fenomeno pe 01 August 2010 10:25
Mai mult o cantareata decat o actrita , Oana Sirbu s-a facut remarcata in lumea filmului prin memorabilele roluri din seria "Liceenii"! a jucat exceptional acele roluri , aratandu-si si calitatile vocale !
4 2
Anca pe 10 Ianuarie 2007 20:27
N-a facut cine stie ce mare rol si nu e.....actrita! E o cantareata cu voce, ce-i drept, foarte buna....Cred ca s-ar fii potrivit cu Banica........
3 5
angelescu-marius pe 12 Martie 2007 13:33
mi-aduc aminte acum vreo 10-15 ani ai dat un concert la cinematograful pucioasa.aveam o floare an mana si nu stiam cum sa fac sa ti-o ofer.mi-era rusine dar era si foarte aglomerat.langa tine se afla un badiguard pe care tot MARIUS al chema.tin minte ca am ramas cu floarea an mana si nu stiam ce sa fac cu ea.am oferito unei fete oarecare .sa sti ca anca nu te mai port an suflet.mi-a placut ff mult de tine---a-mi place si a-mi va place de tine si de felul tau de a fi.poate antr-o zi voi avea ocazia sa-ti ofer acea floare.cu mult respect-A.M.P.TAKE CARE.te iubesc mult oana.
2 3
florin vasilescu pe 18 Iulie 2008 07:16
Draga Oana ,


Ma uit de cite ori am ocazia la filmele cu
liceeni ,unde tu ai un rol important si vreau sa ti spun ca imi plac din ce in ce mai mult.Poate pentru ca am trait in acceiasi epoca cu uriteniile si frumusetiile ei.Cu cit trece timpul cu atit ma impresioneaza mai mult(pina la lacrimi).Eu acum traiesc in alta tara (Canada) destul de diferita de Romania si poate ma simt putin izolat de Liceenii si ca timp si ca spatiu.
In alta ordine de idei te am vazut la Tanase in 2006 .Poate mi s aparu dar erai si fericita si trista in accelasi timp. Ce s a intimplat cu tine (semnul intrebarii).Miar face placere daca mi ai raspunde la adresa vasilescudf@hotmail.com

Florin iulie 2008

1 2
ioan pe 15 Aprilie 2008 13:58
Da am o parere buna daspre Oana si mi-ar place daca ar mai face ceva filme.Si filmul liceenii mi-a placut foarte mult cand l-am vazut la televizor dar acum din gresala mi l-am sters din calculator.Nu stiu ce naiba doamne iarta-ma are ca imi sterge toate programele da sa-l trazneasca.
1 2
Roxy pe 22 Decembrie 2007 12:45
La multi ani de sarbatori tuturor fanilor Oanei Sarbu!
1 2
Roxy pe 22 Decembrie 2007 12:41
Oana este o fereastra pe care o inchide realitatea si o deschide...VISUL!Un Craciun fericit si un An Nou plin cu realizari tuturor admiratorilor ei!
1 2
Alin Cristian pe 20 Aprilie 2007 22:25
Oana e superba ,a fost este si va fi.
Cei care nu ati trait anii "Liceenilor"(ca film vb),va inteleg ca vb asa despre o actrita si o cantareata de valoare,e normal ,voi care din pacate traiti intr-o lume fara prea multe valori si care nu ati trait bucuria unui asemenea film intr-o perioada in care nu aveam aproape NIMIC ,voi care ar trebui sa va inclinati in fata unora care ,desi in vremuri tulburi au bucurat milioane de "liceeni".Eu personal am vazut si revazut filmul de zeci de ori,acolo undeva intr-un colt de pelicula veche se afle o bucatica din tineretea noastra minunata.Daca traiati atunci sunt sigur ,absolut sigur ca nu mai criticati cu asa larghete.Va rog sa ma iertati daca am deranjat pe cineva. Un "liceean" ramas cu sufletul la lucrurile frumoase de atunci....

1 2
sirbu oana pe 20 Martie 2007 21:46
intimplator am gasit acest forum! m-au surprins si impresionat de a dreptul parerile si sfaturile voastre, ale tuturor, gindurile voastre frumoase pentru care va multumesc! m-am lansat intr-o perioada in care scrisorile si telefoanele (fixe!!!) erau singurele modalitati de corespondenta, mi-ar placea sa schimbam ginduri, impresii... va salut pe toti si va doresc o primavara frumoasa! poate imi scrieti pe adresa pe care v-am dat-o. o sa am si o emisiune din 2 aprilie. dar desprea asta mai vorbim.
1 2
lamarque pe 30 Ianuarie 2007 17:18
Ca multi altii... m-am intrebat si eu cum se numeste piesa Oanei Sarbu din Liceenii, care incepe cu "azi, prima oara-ti scriu"
Pentru cine inca se mai intreaba...piesa am gasit-o pe retea cu titlul "Azi"(acesta nu e neaparat titlul piesei)

1 2
chiritaruxandra pe 03 Ianuarie 2007 15:40
Parerea mea e ca este cea mai frumoasa actrita din tara si i-mi plac foarte mult filmele "Liceenii" unde oana interpreteaza chiar un rol frumos.I'mi pare rau ca nu am putut trai in lumea ei.
1 2
iorga cristina pe 04 Septembrie 2006 18:35
eu am o parere foarte bune despre oana.o consider o foarte buna actrita si mai ales o foarte buna cantareata. cred ca nu ma voi satura niciodata de a viziona seria "Liceenii" chiar daca vremea adolescentei incet, incet va trece. eu am doar 17 ani si tin sa va spun ca seria Liceenii mi-au facut adolescenta mai frumoasa. imi place foarte mult melodia din Liceenii Rock'n Roll care incepe cu versul "azi prima oara iti scriu" ,dar nu am reusit sa fac rost de ea. Va rog, daca cineva are aceasta melodie sa ma contacteze la adresa de mail cryss_2007@yahoo.com. iar pentru oana am urmatorul sfat:tine-o tot asa si nu pleca urechea la gurile rele!
1 2
Sweetyna pe 02 Februarie 2010 18:39
liceenii
foarte tare acctrita..................................
1 3

Spune-ţi părerea despre Oana Sîrbu

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells