6.8 / 10
7 voturi
Poza Horia Lovinescu
Locul naşterii: Falticeni, Moldova, Romania · Data naşterii: 07.08.1917 · Data decesului: 17.09.1983 · Ocupaţie: Scenarist · Zodia: Leu

Biografie

Horia Lovinescu, dramaturg roman, s-a nascut pe 28 august 1917 la Falticeni, ca fiu al lui Octav Lovinescu si al Anei Cetateanu. A urmat Liceul "Nicu Gane" din Falticeni si Facultatea de Litere si Filosofie a Universitatii din Bucuresti.

In 1946 obtine doctoratul in litere si filosofie la Universitatea din Iasi cu o teza despre poezia lui Arthur Rimbaud, pentru care obtine Premiul Cercului "Sburatorul". In acelasi an devine functionar la Institutul de Statistica din Bucuresti si la...

mai mult
A contribuit la această pagină: Cretzulynne Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!

Filmografie - după o piesă de

Filmografie - scenarist

Filmografie - după un roman de

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
Vegetarian pe 16 Septembrie 2012 20:29
Actoru acesta mai poate fi adaugat si in lista : Actori morti de bolile bogatilor : a murit la 66 de ani datorita alcoolismului . Provenit din Falticeni ( - municipiu din județul Suceava ) , Horia Lovinescu a ales compromisu cu regimul comunist pt sefia teatrului Notara din Bucuresti . Piesa scrisa de Horia Lovinescu " Moartea unui artist " a fost ecranizata in 1991. Moartea unui artist , poate fi pusa in cazul sau si pe consum de alcool . O munca usoara si bine platita , cu multe relatii in lumea buna , nu produce la toata lumea sanatate si fericire .. Zodia Leu .

Este un Actor potrivit si pt lista : Alcolisti - vedete decedate datorita alcoolului sau dependenti de alcool .

1 2
CANTALUP pe 18 septembrie 2012 22:16
Intotdeauna a fost mai ieftin sa previ decat repari . Cine ajunge sa se vaite , sa fie nemultumit , inseamna ca sa zgarcit sau a gresit undeva . Desteptul învata din greselile altora , iar prostul nici macar din greselile lui . . . Dintro carte ramai cu replici . Dintrun film ramai cu imagini . Necunoasterea plina de trufie este inceputul caderii , si poate duce si la asa ceva . Libertatea nu este singura valoare care defineste viata buna .
ciprian34 pe 16 Iunie 2013 18:57
Dramaturg roman contemporan nepot de frate al criticului Eugen Lovinescu.
0 0
lili22 pe 22 Mai 2015 14:29
a facut de ras numele Lovinescu
A trait foarte bine in comunism, scriind niste piese despre care nimeni nu mai vorbeste.
0 1

Spune-ţi părerea despre Horia Lovinescu

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells