7.2 / 10
30 voturi
Locul naşterii: Bucharest, Romania · Data naşterii: 05.02.1955 (69 ani) · Ocupaţie: Regizor · Zodia: Vărsător

Biografie

Andrei (Abraham) Zincă (n. 5 februarie 1955, București, România) este un regizor, scenarist, actor și producător român, cunoscut pentru filmele Puzzle (2013), Mirrors (2008) sau Și atunci... ce e libertatea? (2020). Din 1988 este stabilit în Miami, Florida, SUA.Andrei Zincă s-a născut în București, fiind fiul scriitorului Haralamb Zincă si a Stelei Zincă (n. Buchman), sora jurnalistului Ion Mihăileanu. A absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică I.L.Caragiale secția...

mai mult
A contribuit la această pagină: blacksea_rider Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!

Filmografie - coproducator

Filmografie - scenarist

Filmografie - cameraman

Filmografie - camera

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
ba pe 05 Iulie 2010 13:32
vechi prieten
am dat întâmplator peste numele lui andrei, si mi-am adus aminte de anii petrecuti la liceul dimitrie cantemir din bucuresti împreuna cu el. Numele meu este Bogdan Anghel, locuiesc în Belgia, si v-as ruga, daca se poate, sa-mi comunicati si mie adresa lui e-mail. mi-ar face mare placere sa intru în contact cu el si sa ne amintim da tineretea noastra.
Va multumesc de pe acum pentru ajutor.

1 0
Arleqin pe 6 august 2011 23:04
eram coleg de clasa cu tine, Andrei era mai mic cu 1 an, noi fiind la clasa Stoitescu...:) Alexander George Pascovicci, U.S.A. (din 1982) ptr cei care vor sa ne scriem, arleqin aol com
MAGDALENA GOLDSTEIN pe 26 Iunie 2007 00:04
ma numesc MAGDLENA GOLDSTEIN - actualmente BRATESCU si incerc de ani de zile sa stabilesc un contact cu d-l ANDREI ZINCA pe care il cunosc din tinerete.Il rog sa -mi scrie la adresa anexata.
multumesc

0 0
mihaelamaier pe 02 Septembrie 2016 22:56
Oameni cu suflet
Cand eram in Ro am citit tot ce mi-a picat in mana romane politiste scrise de Haralamb Zinca tatal lui Andrei Zinca. Le-am citit de mult si n-as putea povesti ceva, insa stiu ca mi-au placut.La vremea aceea se citea mult, cuvantul ar fi "se devora literatura".Nu prea exista altceva ( nu TV , nu internet, Iphone etc).
Anul acesta am participat la o serata literara in Los Angeles si am avut placerea sa-l cunoscut pe Andrei Zinca vorbim de tatal sau si despre opera literara scrisa de domnia sa. In 2 cuvinte as putea sa-l descriu pe d-l Andrei ca fiind un om cu carisma si cu suflet. Emotia sa vorbind despre tatal sau a transmis-o intregii sali ( mie cu siguranta) si ulterior am aflat citind pe net ca este Varsator si atunci am spus normal ca e Varsator ca si sotul meu , deci are suflet, e romantic si sensibil...Mult succes d-le Zinca si la mai multe filme !!!

0 1
lili22 pe 30 Aprilie 2013 18:53
domnule
eu sunt sigura ca sunteti un geniu, daca ati venit din SUA sa faceti filme la noi.,sunteti mai mare decit toti.
0 1
Gloria Iordachescu pe 20 Octombrie 2006 09:08
L-am cunscut pe Andrei Zinca de curand, cu ocazia filmarilor serialul "La Urgenta". Sunt placut impresionata de modul in care colaboreaza cu toata lumea. Are un mod particular de a-ti transmite linistea interioara de care ai nevoie pentru a te putea concentra asupra rolului.Pe mine, cel putin, m-a ajutat extrem de mult atitudinea dumnealui."Chapeau à vous, monsieur Andrei Zinca!"
0 1
Arleqin pe 06 August 2011 23:16
Poetul imaginii
Pe andrei il stiu de mic, eram copii jucindu-ne prin Gradina Icoanei sau Ioanid, amindoi stateam pe Mihail Eminescu colt cu Polona si am frecventat acelasi liceu de elita, Cantemir Voda...Nu-si inchidea casa niciodata, nici camera sau TV-ul si era un tip mai romantic ca mine, dovada ca pozele facute de el, la nunta mea, sunt si azi opera de arta la clasa de pictura a sotiei mele... Pe taica-su nu l-am cunoscut, era o persoana oculta pe'atunci...Andrei insa, era coplesit de frumusetea gen Romeo & Julieta (cred ca l-a vazut la Viitorul de 111 ori!) si i-am vazut si iubita, Emily, o prea superba peruana, studenta la Bucuresti, ptr care le-am si urat "casa de piatra" pe trotuarul InterContinetalului, unde lucram pe atunci... Apoi am trecut Dunarea, ma-m americanizat, el mi-a trimis un mesaj pe un site dupa 2000, probabil miscat profund de poemele mele postate pe poezie.ro sau de faptul ca… citeşte
0 2

Spune-ţi părerea despre Andrei Zinca

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells